easy site maker

Ik ben Gudule van Oosterhout, 59 jaar en gek op honden.
Negen jaar geleden hebben wij onze eerste hond uit het asiel gehaald. Roel, een kruising Labrador/Husky. Dat was een grote gok: een hond van zeven jaar oud, je weet niet goed wat zijn verleden is en we hadden een dochter die doodsbang voor honden was.
Iets beters hadden we niet kunnen doen. Roel werd echt ons maatje in voor- en tegenspoed. We hebben veel moeten leren over honden maar Roel gaf ons die ruimte. Er ontwikkelde zich bij mij een grote liefde voor honden. Mijn standpunt is wel, een hond blijft een hond, al realiseer ik me goed dat voor veel mensen de liefde voor hun hond dichtbij de liefde zit die je voor je kind kan voelen.
Toen Roel wat ouder werd hebben we besloten een pup (Rebbel, kruising Border collie/Australische herder) in huis te nemen omdat het me geweldig leek om een hond van jongs af aan op te voeden. Nou dat heb ik geweten: de kinderen de deur uit en het was net of er weer een klein kind in huis was. Ik heb toch genoten van deze tijd en ondertussen is hij alweer twee jaar oud. Natuurlijk heb ook ik weleens gedacht waar ben ik aan begonnen, trekken aan de riem, niet luisteren en je afvragen hoe dit ooit goed moet komen. Nu weet ik dat met rust in je houding en in je manier van praten er veel te bereiken is. Roel is ondertussen 16 jaar en geniet op zijn manier van zijn oude dag en Rebbel is een vrolijk, op zijn tijd, druk hondje die nog wel wat sturing nodig heeft maar zijn plekje in ons huis en hart veroverd heeft. 

Mobirise

Ik heb afgelopen jaar bij een hondenuitlaatservice gewerkt waar ik veel ervaring opgedaan heb met het lopen met groepen honden. Zo heb ik veel geleerd over verschillende rassen, uiterlijke gedragskenmerken en de gezondheid van een hond.
Ook ben ik er achter gekomen dat ik niet met groepen van 8 of 10 honden wil lopen. Ik kies liever voor kleine groepjes zodat ik volop aandacht heb voor de honden en op tijd kan inspelen op het gedrag dat ze vertonen. Niet alle honden vinden het prettig in een grote groep te lopen want er is natuurlijk een groot verschil in karaktereigenschappen. Verder ben ik iemand die het niet altijd noodzakelijk vindt dat een hond los moet kunnen lopen. Waar het kan en mag en je geen overlast bent voor andere dieren en mensen zal ik regelmatig honden los laten lopen maar het is voor mij geen eerste vereiste.

Ondanks dat er geen verplichte opleiding is voor een hondenuitlaatservice is het mijn bedoeling om binnenkort een opleiding te gaan doen bij de Martin Gaus academie waar ik de volgende modules ga volgen: rassenkennis, gedragsherkenning en roedelgedrag en EHBO bij honden. Dit ga ik doen om zo optimaal mogelijk voor uw hond te kunnen zorgen tijdens het uitlaten. 

Mobirise

© Copyright 2019 Snuffelmaatjes - Alle Rechten Voorbehouden